Istanbul Okey

admin     28-10-19     Okey OdaLarı     Istanbul Okey     5051 Defa Okundu

Istanbul Okey

Istanbul Okey Oyna

Istanbul Okey Oyna Online Istanbulokey oynayabilmeniz için sitemizi en iyi alt yapı sistemleri ile kurduk. Amacımız tüm okey oyunlarınızı kesintisiz ve seri bir şekilde oynayabilmenizdir. Sitemiz hem masaüstü web hem de mobil uyumlu olarak çalışmaktadır. ısteyen kullanıcılar mobil cihazlarından sitemize erişim yaparak okeylerini oynamaya başlayabilirler. Sitemize üye olarak kendinize bir oyun odası belirleyebilir ve oyun odasında arkadaş grubu oluşturarak sürekli okey oynayabilirsiniz. ıstanbul okey odası ıstanbulda olan ve Okeyiz.Com sevenlerin buluştuğu ve birlikte okey oynadıkları yerdir. Sitemizde sizler için birçok şehir adıyla odalar oluşturarak aynı anda daha fazla kişinin okey oynamasını sağlıyoruz.

Istanbul Okey Oyunu

Istanbul Okey Oyna bir masa oyunudur ve dört kişi ile oynanmaktadır. Her elin başlangıcında her oyuncuya 14 taş, oyuna ilk başlayacak olan oyuncuya 15 taş verilir. Her oyuncu aldığı taşları önünde duran ıstakaya dizer. Masa üzerinde kalan taşlar kapalı durur ve oyun içerisinde o taşlardan sıra ile çekilerek oynanır. Taş dağıtılmadan önce zar atarak bir taş açılır. Açılan taşın bir sayı fazlası okeydir. Okey tüm taşlar yerine kullanılabilen joker bir taştır ve oyun bitiminde son taş olarak okey atılırsa eli kazanan oyuncu rakiplerini 4 sayı birden düşürür. Sitemizde okey oynadığınızda elinizdeki 14 taşı ilk olarak siz sıralamışsanız o elin kazananı siz olursunuz. Oyunu bitirebilmek için elinizdeki 15. Taşı yere açılan ve okeyi belirleyen taşın üzerine koyarak oyunu bitirebilirsiniz. Taşların sıralanışını seri şekilde ya da aynı renk olarak yapmalısınız. Taş sıralama işlemlerinde okey taşının sayısı yerine taşlar arasında bulunan sahte okey olarak adlandırılan taş kullanılır ve sayı sıralaması tamamlanır.

Istanbul Okey Sitesi

Istanbul Okey Sitesinde Taşlar dağıtıldıktan sonra elinde 15 taş bulunan oyuncu işine yaramayan taşlardan birisini yanında bulunan oyuncuya atarak oyunu başlatır. Istanbul Okey oyununun kuralı, aynı renk taşları sıralı olarak en az 3 taş yan yana gelecek şekilde dizmektir. Ya da aynı sayılı taşların farklı renklerini bir araya getirerek dizmektir. Dizilen her grupta en az 3 taş olmak zorundadır. Oyun sırası gelen oyuncu yerden bir taş çeker ve elindeki taşları belirli kurala göre sıralamaya çalışır. Elinde işine yaramayan taşı yanındakine atarak oyunu devam ettirir. Oyun başlangıcında taş dağıtıldıktan sonra oyuncu elindeki taşlar arasında aynı renk ve aynı sayılardan çift taşlar varsa oyuncu çifte gidebilir. Çifte gidilen elde oyuncu aynı renk ve numaraları 7 çift yapana kadar oyunu çevirmeye çalışır. Diğer oyuncular eli bitirmeden 7 çifti tamamladığında elindeki fazla taşı ortaya atarak eli çiftten bitirir. Çift giderken çifte gittiğini belirtir ve tüm oyuncuların atmış oldukları taşların hepsini görebileceği şekilde açılmasını sağlar. Sitemizde okey oynarken çifte gitmek istediğinde çifte git butonuna basar ve tüm atılan taşların açılmasını sağlar. Oyun bitiminde de bitti seçeneği ile oyunu bitirir. Çiftten eli bitiren oyundu diğer oyuncuların puanlarından 4 puan sildirir. Okey oyunları oyun türüne göre, 6, 12 ya da 20 puandan başlanarak düşülmeye başlanır.

Okey IstanbuL sitemizde oynadığınız okey oyununun oynanan elini bitirebilmeniz için 14 taşı düzenli olarak sıralamanız ve ilk sıralayan siz olmalısınız. Taşların sıralaması tamamlandığında 15. Fazla taşı yerde açık olan ve gösterge olarak kabul edilen taşın üzerine koyarak oyunun bittiğini gösterebilirsiniz. Taşları sıralamak için oluşturduğunuz perlerin her biri en az 3 taştan oluşmaktadır. Taş sıralanışını bilmeli ve bittiğinizi gösterebilmek için sıralamayı yapmış olmalısınız.

Okey Oyunu Indir Okey Oyna

OKEYE HIZLI BAĞLAN CANLI OKEY OYNA


 Facebook    Tweet    Pinterest    Google+    Whatsapp  

2 Yorumlar

  1. eSmeR

    28 Ekim 2019 at 22:18

    Okey bilmeyen insanlarin bile okeyi rahat ve basitce analaya bilceyi okey oynamak istiyceyi cok anlaşılır bir yazı olmuş bence emeyi gecen kişilere teşekkür ederim ve başarılarının devamını dilerim.

    Cevapla
    • admin

      30 Ekim 2019 at 16:04

      meRSiLeR eSmeR BeyLeR VaR oLuNuZ

      Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


error: ByN^KiD Rekabetden HoşLanmaz BiLin İstedim!! //See You (: